Salobreña

Playa Salobreña, Lobres, Caleta-La Guardia, Monte Almendros, Alfamar,  Costa Aguilera, El Pargo


Kommun:
Ayuntamiento de Salobreña
Plaza Juan Carlos I
18680 Salobreña (Granada)

www.ayto-salobrena.org

Tel:  +34 958 61 00 11
Befolkning på ca 12.500 invånare som kallas Salobreñeros


Salobreña är en mycket gammal stad med lång historia. Det första men ser är den gamla moriska fästningen med de små vita husen som klättrar uppför berget. Den nyare delen ligger nere vid havet med hotel och lägenheter, samt en mycket lång sandstrand med intressanta dykvatten.

Med sina bördiga marker så har det varit odlingar med frukt och grönsaker under lång tid. Tack vare att floden Rio Guadalfeo som kommer från Sierra Nevada och har sitt utflöde här, så blir det väldigt bördigt.

Skall man besöka gamla stan och den moriska fästningen, med sin fantastiska utsikt, så gör man det bäst till fots för det är mycket backar med smala gator. Här finns Spaniens smalaste gata. Bara 60 cm bred.

Det är marknad varje tisdag och den ligger i anslutning till saluhallen Mercado Municipal och har “allt”.

Här finns ett fantastiskt fint hotell som heter Hotel Miba med en otrolig utsikt. Ligger vid första avfarten till Salobreña. Läs mer på: www.hotelmiba.com

La Caleta

La Caleta ligger längst västerut, och här finns Europas sista rörsockerfabrik, Azucarera del Guadalfeo. En mycket liten by med en fin strandpromenad.

Lilla La Guardia ligger mittemellan La Caleta och centrum, med flera barer och lugnt tempo.

Lobres

Lobres ligger några km norr om Salobreña på gamla granadavägen, och här finns Cueva del Capitán som är mycket gammal. Mycket odling av frukt, främst Chirimoya. Fina och lätta områden att ströva runt i.

Skyddshelgonet San Antonio de Padua, patron de Lobres, firas 13 juni, eller närmaste lördagen, med traditionell fotbollsturnering (mitt i centrum) med lag från hela Costa Tropical. Sedan blir det musik och dans till sena natten. Som vanligt blir det en mässa och procession.

Virgen de la Candelaria, Rosario de la Aurora, patrona de Lobres firas 2 februari eller närmaste helg. På söndagen blir det procession där man kastar ner popcorn från balkongerna. Dessutom churros och chocolate till alla. Det blir mässa och även festligheter.