Gualchos

Castell de Ferro
El Romeral
Villa de Gualchos


Kommun:
Ayuntamiento de Gualchos-Castell de Ferro
Plaza Manuel Noguera 1
18740 Castell de Ferro (Granada)

www.gualchos.es

Tel: +34 958 65 62 37
Befolkning på ca 4.000 invånare som kallas gualcheros


Gualchos som ligger på en höjd av ca 300 meter över havet och 6 km nordväst om kustvägen N-340 på sydsluttningen av Sierra de Lújar med en högsta topp på 1.878 meter över havet, samt Castell de Ferro som ligger vid havet och var en av de första turistorter vid kusten och som bildar en länk mellan berg och hav med en kust av 7 km med fina stränder. Det är gamla städer med en 3.000 årig historia, som framkommit eftersom man har funnit rester från bosättningar. Här finns också lämningar från den moriska tiden med den gamla befästningen Castell de Ferro, som är det första man ser eftersom det ligger på ett 90 meter högt berg och  var en perfekt plats för skydd och bevakning tidigare.

Castell de Ferro, en av de första turistorter vid kusten i Granada. Av särskilt intresse är det islamiska slottet, som i århundraden dominerat stranden.

Arkeologiska lämningar och Tower of La Rijana i Castell de Ferro

Läs mer om de stora grottorna Las Campanas de Gualchos och gör ett besök.

I kommunen står tiden stilla och med sitt subtropiska klimat odlas det allt som man behöver. Jordbruket sysselsätter många. Dessutom har man tillgång till fisk. Fördelen med att det finns så mycket små byar på bara några hus, är att då har de flesta närhet till sina odlingar.

Turistverksamheten är också stor och den gör att befolkningen tredubblas sommartid. Stranden är fin som på så många andra ställen.


Castell de Ferro