Vandringar

Planerade vandringar

För er som vill gå riktiga vandringar, med ryggsäck, matsäck, vatten och stav, och otroliga naturupplevelser, kan man följa med på kommunens vandringar som finns i kalendern med information hur man anmäler sig etc. Det finns även specifika grupper som gör gemensamma vandringar en gång i veckan.

Promenader

Att vandra, promenera, röra sig och motionera är mycket viktigt. Klimatet här gör det möjligt att vara ute varje dag i den friska luften. Tillsammans med färska frukter och grönsaker kan man lätt komma i balans med sig själv. Nedan följer några lätta promenader att börja med.

PASEON

Man kan börja med att gå på den långa paseon/strandpromenaden som i Almuñécar är 6 km lång och i La Herradura 2 km lång. Det finns caféer, barer och restauranger i stort sett överallt så man behöver inte ha med matsäck.

NATURSTIG

Vid Velilla, där paseon slutar vid rondellen, så finns en stig som följer kusten. Den heter Parque Mediterraneo. Upp mot hotellet och ner på stranden med de 2 barerna och fortsätt utefter vattnet till sista stranden.

PUENTE ROMANO

Vid hotel Cotobro går det 2 vägar norrut. Ta den vänstra och strax finns en stig till höger. Följ den uppför backen och ta första väg till vänster. Efter bron som är ca 2000 år, så fortsätt västerut, och ta det försiktigt i den långa trappan ner till havet.

RIO SECO

I bortre ändan av Camino Rio Seco så gå ut i den torra flodfåran. Gå så långt du vill och se några av de gamla akvedukterna. Vänd när det passar. Ta med vattenflaska.

RIO VERDE

Bakom Repsol går en väg in i Chirimoya-skogen, La Vega. Efter en stund kommer man ut i Rio Verde (gröna torra floden) och kan gå hela vägen upp till Torrecuevas, som är den norra delen av Almuñécar. Där kan man se den stora fina akvedukten, vila på en bar och eventuellt ta bussen tillbaka till centrum. Undvik att gå vägen tillbaka eftersom det inte finns någon trottoar.

COTOBRO – LA HERRADURA

Alternativ 1. Följ vägen som är brant, kurvig och vacker. På toppen finns en tre-vägskorsning, plus en smal väg som går ner till La Herradura. Ta den. Från La Herradura kan man ta bussen tillbaka.

Alternativ 2. Gå ner på stranden och följ stigen bort till nakenstranden Playa Muerte. Ungefär mitt på stranden, så leta upp trappan i skogen. Efter drygt 50 trappstegen finns en platå, vik av till vänster. Gå försiktigt på den smala, branta stigen och fortsätt stigen fram till hotellet. Gå gärna ner till Marina del Este, eller fortsätt till La Herradura.