Costa Tropical

Costa Tropical ligger i regionen Andalusien i södra Spanien och är provinsen Granadas kust. Costa Tropical ligger mellan Medelhavet i söder och bergen Sierra Nevada i norr, och mellan Costa de Almeria, som är provinsen Almerias kust, och Costa del Sol är provinsen Malagas kust. Kuststräckan är bara 80 km lång med 21 stränder och 14 små vikar, och här finns de kända Los Pueblos Blancos (de vita byarna).

Costa Tropical har den största produktionen i världen av den goda, exotiska frukten Chirimoya, tack vare att klimatet är subtropiskt. De varma vindarna från Sahara och de friska vindarna från Atlanten som sveper in genom Gibraltarsund, gör att klimatet blir mycket behagligt. Här är det aldrig minusgrader eller snö nere vid kusten. Det är inte för varmt på sommaren och inte för kallt på vintern. Förmodligen har Costa Tropical det bästa klimatet på det europeiska fastlandet, eftersom Chirimoyan trivs så bra. Chirimoyan importerades från sydamerika i början av 1500-talet och kallas också för vaniljäpple.

Det var de gamla feniciska handelsmännen som upptäckte denna kust för ca 3000 år sedan på grund av sitt fina klimat, bördiga marker var det en bra plats att utföra handel. Kusten har varit populär sedan dess med bl.a. både romerskt och arabiskt styre. Sedan år 1492 är det spanskt.

Costa Tropical med sitt härliga klimat är idag en mycket populär plats, både att tillbringa semestern och att bosätta sig på. Närheten till norra Europa, snabba flygförbindelser och mycket bra vägar om man vill köra bil hit, gör även att att många kommer hit och tillbringar vinterhalvåret.Från Costa Tropical har man ca 1½ timme till skidåkning i Sierra Nevada och på kusten kan man bada året runt eller dyka i de finaste vatten. Här kan man ha ett behagligt liv med både lata dagar och ett varierat utbud av aktiviteter. Vandring, boule, marknader, flamenco, utflykter, eller äta tapas med vänner. Mycket att se och mycket att göra för den som inte vill sitta och sola.

Varför inte besöka de vita byarna och njuta av serranoskinka i solskenet, istället för att åka till andra turistmål. Våga pröva att besöka den härliga solkusten Costa Tropical. Hit återkommer man gärna.

Albondón

Albuñol med La Rubita och El Pozuelo

Almuñécar

Gualchos med Castell de Ferro

Itrabo

Jete

Lentegi

Los Guájares med de 3 vita byarna

Lújar

Molvízar

Motril med Carchuna och Calahonda

Murtas

Otívar

Polopos

Rubite

Salobreña

Sorvilán

Torrenueva Costa

Turón

Vélez de Benaudalla