TRANSPORT

HYRA BIL

Det finns två bolag som hyr ut bilar i Almuñécar: Bahia Sexi och Joya och det går bra att beställa på engelska.

Bra att känna till är att man kan stanna bilen i princip var som helst och uträtta ett snabbt ärende så länge man sätter på varselljus och inte blockerar trafiken. Se också upp med i vilken zon du parkerar. Blå markering är betalzon, vit markering gratis och gul förbjudet.

Det är inte automatiskt halvljus på spanska bilar, så glöm inte att sätta på ljuset i tunnlar. Man riskerar böter.

Det är 30 km/tim både i Almuñécar och i La Herradura. Det finns några fartkameror i kommunen.

Bilisterna respekterar mycket ordentligt gående på övergångsställena, och då skall också gående respektera trafiken och endast använda övergångsställen. Gående kan även få böter om man går mot rött vid trafikljus.

TAXI

Här stoppar man INTE en taxi på gatan. Det finns 2 st uppställningsplatser (paradas), en vid busstationen och en vid Olivares. I La Herradura finns taxi på Paseon. Var man än befinner sig kan man ringa till TAXI på 0034 958 63 00 17.

Vill man boka en taxi kan man kontakta en av dessa: TAXI GONZAMATIS 0034 687 422 467, gonzamatis@gmail.com eller TAXI SONIA 0034649121831, taxi4soniacapel@gmail.com.

LOKALBUSSAR

Det finns 5 st olika linjer. Tidtabell/horario finns för vinter och sommar och alla bussar utgår från Plaza de la Carrera och kommer tillbaka till samma plats. Det finns 5 olika rutter; Linje 1  heter Circular och går västerut till Cotobro och vänder där. Linje 2 går till Marina del Este och La Herradura och vänder där. Linje 3 går till Velilla och vänder. Linje 5 går norrut till kyrkogården/cementerio och vänder i Torrecuevas.

ANNAN BUSS

Busstationen ligger i centrum och tidtabell hittar du på: www.alsa.es eller genom att gå in på bussterminalen. Biljett rekommenderas att köpa innan men i mån om plats kan man även göra det på bussen beroende på vilken rutt det är. Om det inte finns någon busstation (t ex i La Herradura) så köper man biljett på bussen eller online på hemsidan.