Spela padel i Almuñécar

padel racket and bright balls on tennis court

Padel är en mycket populär sport i Spanien och kan bäst beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. Padel spelas på en bana som är 10 x 20 meter, omringad av 3 meter höga väggar. Mitt på banan finns ett nät, som i tennis, och man spelar alltid dubbel (= 4 spelare).

Att spela padel är enkelt och lika roligt för i princip alla, gammal som ung, från nybörjare till värsta proffsen. Det fantastiska med padel är att alla som kan träffa en boll kan få ut något av sporten. Padel är mycket enkelt att lära sig, kul för den som vill testa något nytt och omväxlande för den som är ute efter något socialt.

Har du inte provat så kan jag verkligen rekommendera dig att göra det!


Vad behöver du för att spela padel?

 • Racket – finns i olika prisklasser, storlekar, former, hårdhet, tyngd m.m. På t.ex. Decathlon, som finns i Motril, Granada och i Malaga, kan du hitta olika typer av racketar. Läs mer (på svenska) om hur du kan välja racket Att välja padelracket – den ultimata guiden.
 • Boll – påminner om en tennisboll, men har andra egenskaper. Beroende på hur avancerad spelare man är kan man välja olika typer av bollar. “Hur väljer jag padelboll?”
 • Skor – viktigt att ha en sko med bra stötdämpning och med bra grepp. “Hur väljer jag padelskor?
 • Bana – i Almuñécar finns det flera kommunala padelbanor, pistas de padel, som ligger bredvid den stora stadion “Estadio Municipal Francisco Bonet“. Öppettider kl. 9 – 14 och kl. 17 – 22. Banorna måste alltid förbokas, via receptionen på stadion eller via tel.nr. 958 88 31 42 eller 673 36 93 09.
 • Någon att spela med – antingen samlar du ihop ett eget gäng att spela med, eller så kan du

anmäla dig till den privata Facebook-gruppen “Almuñécar Padel” genom att skicka ett meddelande till Magnus Sjoberg via Messenger. Denna grupp är en så kallad “mix in padel grupp” där alla som vill spela kan vara med en gång i veckan. Mix in betyder att du kan komma ensam och blir insatt i en grupp med andra spelare av ungefär samma nivå.


Spelregler & poängräkning

Läs om reglerna på Svenska Padelförbundets hemsida.


2 KOMMENTARER
 • Ann-Marie
  Svara

  Hur gör jag om jag vill vara med och spela?

  1. Ann-Marie
   Svara

   Anmäl dig till den “privata” Facebook-gruppen Almuñécar Padel genom att skicka ett meddelande till Magnus Sjoberg på Messenger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *