Inget barn utan leksak

Även i år genomför Cáritas i Almuñécar sin kampanj “Ningún niño sin jugete” för att säkerställa att även de mest utsatta barnen får paket vid “Reyes” den 6 januari.

Vill du hjälpa till?

Från den 13 december kan du besöka kyrkan Parroquia de la Encarnación (som ligger i backen ovanför Plaza de la Constitución, se kartan nedan) och titta på den fina julkrubban. I julkrubban har Caritás (katolska kyrkans hjälporganisation) placerats ut ett antal numrerade lappar. Varje nummer motsvarar ett barn och hens önskelista.

Man tar en eller flera nummer och går in till kontoret (ingång från utsidan) som är öppet måndag – fredag kl. 11.30 – 13.00. Där har de kuvert med samma nummer.

I kuverten finns en önskelista där barnet fått fylla i sitt namn & ålder samt vad de önskar sig, t.ex. en särskild bok eller en leksak.

Man får kuvertet och den som jobbar på kyrkokontoret skriver upp ditt namn & tel.nr på en lista tillsammans med numret på kuvertet.

Därefter köper du en eller gärna alla sakerna på barnets önskelista. Slår in sakerna i paket som du märker med samma nummer som önskelistan. Lämna paketen till kyrkokontoret senast den 31 december.

Barnen får sedan sina paket den 6 januari när man firar “Día de Reyes”.



Förra året gjorde vi en gemensam insamling eftersom så många inte kunde komma hit pga. pandemin. Här kan du läsa mer om det.