Skänkta julgåvor resulterade i 22 600 kronor

Idag har Cáritas delat ut julklappar, som privatpersoner och föreningar skänkt, till ca 130 barn. Av dessa har vår insamling av julgåvor möjliggjort inköp av julklappar till 26 barn.


Inför julen samlade vi in 22 600 kronor, vilket motsvarade 2208 €, (och flera kassar med jättefina begagnade barnkläder) som vi i samarbete med kyrkans hjälporganisation Cáritas har fördelat till mat och julklappar till de mest behövande familjerna här i Almuñécar – La Herradura.

För 707 € av julgåvorna köpte vi mat och blöjor till Cáritas “Campaña de Navidad 2020” och lämnat in till Brandkåren i Almuñécar som i år hjälpte till med insamlingen.

Från Cáritas “Campaña Ningún Niño Sin Jugete” fick vi önskelistor från 26 barn i åldern 2 – 15 år.

För 1365 € av julgåvorna försökte vi att tillgodose så många av “våra 26 barns” önskningar som möjligt. Totalt 96 paket innehållande: böcker, gymnastikskor, fotbollsskor, träningsoveraller, kläder, ryggsäckar, pennskrin, fotboll, klocka, leksaker och hygienartiklar som kam och deodorant.

För resterande 136 € av julgåvorna köpte vi 18 paket blöjor och 12 paket tvättservetter. Blöjor är dyrt och en stor bristvara för dessa behövande familjer.

Än en gång, HJÄRTLIGT TACK för alla generösa gåvor som har hjälp till att sprida lite ljus i mörkret här i Almuñécar – La Herradura!

Läs mer i detta blogginlägg

Läs fler nyheter