Kommunala simbassängen återöppnas idag

Idag öppnade den kommunala simbassängen igen, efter att ha varit stängd sedan mitten av mars när larmtillståndet utlöstes i Spanien.

Under stängningen har kommunen passat på att renovera den snart 20 år gamla simbassängen och idrottshallen som ligger bredvid, till en total kostnad av 150 000 €. Tätskiktet i bassängen har, pga. en läcka, bytts (kostade 40 000 €) och en ny avfuktare har installerats (kostade 70 000 €) meddelar Luis Aragón, som är borgarråd för jordbruket, idrott & miljö (Concejal Delegado de Agricultura, Deportes y Medio Ambiente).

Luis Aragón meddelar att kommunen har upprättat ett mycket strikt anti-Covid-19-protokoll som besökarna måste följa för att säkerställa utövandet av simning på ett säkert sätt.

Till en början är det gratis simning och öppettiderna: måndag till fredag ​​kl. 9 – 13 och 16 – 22, lördagar 10 – 13. Söndagar stängt.

Det kommunala gymmet som ligger på övervåningen vid simbassängen har inte öppnat ännu. Kommunen återkommer med information när gymmet öppnar.

Läs inlägget på Facebook (på spanska)

Läs fler nyheter