Kampanj för att uppdatera Almuñécars folkbokföring

Ayuntamiento i Almuñécar inleder nu en kampanj för att uppdatera sitt folkbokföringsregister med alla utländska invånare som bor i kommunen. Om du är resident i Spanien ska du även registrera/skriva in dig i “Padrón Municipal de Habitantes” i den kommun som du bor i.

Invånarna från ett annat EU-land måste förnya sin inskrivning vart femte år och invånare som kommer utanför EU vartannat år.

För att uppdatera din registrering ska du gå till “la Oficina de Estadística” som ligger på bottenvåningen i rådhuset, öppet kl. 09.00 – 14.00. Ta med ditt pass och ditt intyg på att du är resident i Spanien (Certificado de registro de ciudadano de la únion).

Om du har bytt adress sedan din senaste registrering och behöver göra ett adressbyte, måste du även visa ett dokument som bevisar din nya adress. Detta kan vara husets lagfart i ditt namn, en vatten- eller elräkning i ditt namn eller ett aktuellt hyresavtal i ditt namn.

Syftet med registret är att veta hur många invånare som faktiskt är bosatta i en kommun. Detta behövs för att kunna förse den med de offentliga tjänster (hälsocenter, underhåll av stränder och parker, kommunala anläggningar, utbildningscentra, kollektivtrafik, etc.) som behövs för dess volym av befolkning. Spansk lag tvingar varje lokal administration att göra vissa kommunala tjänster tillgängliga för medborgarna på en obligatorisk basis, så att ju fler invånare kommunen har desto större är antalet obligatoriska tjänster.

Läs mer om “Padrón de habitantes” på kommunens hemsida (på spanska)

Läs hela inlägget om kampanjen på Facebook (på spanska)

Läs fler nyheter