Designtävling för ny Mercado Municipal

Totalt 29 förslag har skickats in till tävlingen för att utforma den nya Mercado Municipal i Almuñécar, meddelar idag stadsplaneringsrådet, Javier García. Processen fortsätter nu med att en jury ska välja det bästa projektet. Ett projekt där de arkitektoniska egenskaperna och den energieffektivitet som all nybyggnation måste ha kommer att beaktas.

Vi vill att Almuñécar ska få en dynamisk, modern, funktionell marknad med en stor attraktion som förbättrar traditionell handel och ger liv till hela miljön. Ett projekt som kombinerar tradition och innovation, har en dialog med det historiska centrumet och representerar ett nytt turistcentrum för kommunen, säger Javier García.

Javier García har tillsammans med hela styret i Almuñécar under ledning av Trinidad Herrera betonat “vikten av att fortsätta att vidta åtgärder så att den nya Mercado Municipal blir verklighet så snart som möjligt”, säger han.

När det vinnande projektet är känt kommer en projektgrupp att anställas, som kommer att ha ansvaret för att genomföra projektet och för att gå vidare med att ta in anbud på arbetet.

Läs inlägget på Facebook (på spanska)

Läs fler nyheter