UTFLYKTER

UTFLYKTER


Visserligen är det underbart att sitta på en bar eller café i solen och bara njuta av det enkla livet. Men är man här en kortare eller längre tid så kan det vara ett alternativ att röra på sig, eller att göra en utflykt, i närheten eller längre bort. Det finns så mycket att se och göra. Det ordnas mycket resor av alla de slag. Andalusien är som en skattkista, bara att öppna locket och ta för sig. Till exempel besöka de vita byarna i Alpujarra, mandelträden när de blommar, åka skidor i Sierra Nevada, uppleva de gamla städerna från romartiden med sina akvedukter, borgar och fästningar, besöka Alhambra eller Mesquitan i Cordoba eller Don Quijotes väderkvarnar i Campo de Criptana, olivträden i Jaen, Camino del Rey, El Setenil de las Bodega… Det finns så otroligt mycket att se och uppleva.

 

Aktuella resor finns på www.resa.almunecar.se där man kan anmäla sig till respektive resebolag. Vissa resor blir snabbt fullbokade så det är bra att boka tidigt. Se gärna allt som erbjuds. En resa är en happening i 3 steg: Först planerar man, sedan genomför man resan och får nya intryck och nya vänner, och efteråt så minns man, tittar på foto osv. Minne för livet. Almunecar.se informerar bara om de resor som finns och kan inte ansvara för dem.

 

Det kan också vara intressant att hyra bil och köra själv. Vägarna är i mycket bra skick med rastplatser med korta avstånd emellan. Det är bra skyltat och det underlättar att planera sin resa. Följ trafikregler och hastigheter så går allt bra.

 

Information om att hyra bil finns på www.hitta.almunecar.se

 

Karta finns på: www.viamichelin.es/web/Mapas-Planos/Mapa_Plano-Espana

 

Spanien är ett rikt land. Mycket rikt på historiska platser, fantastiska sevärdheter och gamla fina städer med minnen från tidigare epoker. Det finns så mycket.

 

www.platser.almunecar.se kan man se en del av allt som finns, både i närheten och lite längre ifrån. Denna sida uppdateras hela tiden eftersom nya härliga resmål upptäcks undan för undan. Lämna gärna ett tips.

 

Att vandra, promenera, röra sig och motionera är mycket viktigt. Klimatet här gör det möjligt att vara ute varje dag i den friska luften. Tillsammans med färska frukter och grönsaker kan man lätt komma i balans med sig själv. Det finns gymnastikredskap på flera platser. Nedan följer några lätta promenader att börja med.


PASEON

 

Man kan börja med att gå på den långa paseon/strandpromenaden som i Almuñécar är 6 km lång och i La Herradura 2 km lång. Det finns caféer, barer och restauranger i stort sett överallt så man behöver inte ha med matsäck.

 

NATURSTIG

 

Vid Velilla, där paseon slutar vid rondellen, så finns en stig som följer kusten. Den heter Parque Mediterraneo. Upp mot hotellet och ner på stranden med de 2 barerna och fortsätt utefter vattnet till sista stranden.


PUENTE ROMANO

 

Vid hotel Cotobro går det 2 vägar norrut. Ta den vänstra och strax finns en stig till höger. Följ den uppför backen och ta första väg till vänster. Efter bron som är ca 2000 år, så fortsätt västerut, och ta det försiktigt i den långa trappan ner till havet.


 

RIO SECO

 

I bortre ändan av Camino Rio Seco så gå ut i den torra flodfåran. Gå så långt du vill och se några av de gamla akvedukterna. Vänd när det passar. Ta med vattenflaska.


 

RIO VERDE

 

Bakom Repsol går en väg in i Chirimoya-skogen, La Vega. Efter en stund kommer man ut i Rio Verde (gröna torra floden) och kan gå hela vägen upp till Torrecuevas, som är den norra delen av Almuñécar. Där kan man se den stora fina akvedukten, vila på en bar och eventuellt ta bussen tillbaka till centrum. Undvik att gå vägen tillbaka eftersom det inte finns någon trottoar.


 

COTOBRO – LA HERRADURA

 

Alternativ 1. Följ vägen som är brant, kurvig och vacker. På toppen finns en tre-vägskorsning, plus en smal väg som går ner till La Herradura. Ta den. Från La Herradura kan man ta bussen tillbaka.

Alternativ 2. Gå ner på stranden och följ stigen bort till nakenstranden Playa Muerte. Ungefär mitt på, så leta upp trappan i skogen. Efter alla trappstegen upp, så gå till vänster. Gå försiktigt på den smala, branta stigen, passera nedanför det blå huset och fortsätt stigen fram till hotellet. Gå gärna ner till Marina del Este, eller fortsätt till La Herradura.


VANDRINGAR

 

För er som vill gå riktiga vandringar, med ryggsäck, matsäck, vatten och stav, och otroliga naturupplevelser, kan följa med Enrique Garín och Chico Novo på Senderismo.

 

Läs vidare på: www.vandringar.almunecar.se


FÖR MER INFORMATION, SKICKA ETT EMAIL TILL OSS: