INTERNET

INTERNET - ANSLUTNINGAR

Det har hänt mycket sedan det första frimärket kom ut år 1855 för att med brev kunna nå varandra. Nu finns det så många andra möjligheter att hålla kontakt med släkt och vänner.  Utvecklingen går så fort. Det finns internet för Mobiltelefoner, Plattor och Datorer med Skype, Facebook, Messenger, Twitter, WhatsApp, Instagram och andra Appar med möjlighet att kommunicera med varandra över hela världen, när som helst och med bild, samtal eller text. WWW betyder ju "World Wide Web".


Ingenting är egentligen gratis. För att använda mobiltelefonen måste man ha ett abonnemang. För hemmadatorn finns möjlighet att använda en router via sin fasta telefonanslutning. Alternativet är bredband/fiber. Det finns många bolag som erbjuder olika internettjänster. Billigast är att bara använda sig av WIFI, men det är inte helt säkert.


På internet finns olika sökmotorer varav Google är den största. Det finns många fler, Google Crome, Internet Explorer och på https://driverupdatehub.com/sv/blog-sv/saa-oevervakas-du-paa-naetet-av-din-soekmotor/ finns många fler.


Google har fördelen av att det är lätt att använda till email, kartor och översättning till exempel. Google är dessutom populärt och samtidigt världens största bibliotek. Bara att skriva in vad man vill ha svar på.


Det finns många företag som installerar internet och det kan vara bra att ha ett pålitligt företag i sin närhet. Många gånger behöver man få hjälp.


Våra TV-apparater är numera  "SMARTA" så att du kan se allt (nyheter, sport, underhållning, etc över hela världen.), och man behöver ingen parabol. Allt går via nätet. Tekniken utvecklas så snabbt att man knappt hinner med. Se på TV, eller koppla över till datorn och se foto, word-dokument eller välj en www-sida. ”Allt” finns numera på internet, boka tider, flygbiljetter, etc. Till exempel det blåa viktiga EU-kortet: www.forsakringskassan.se eller för att se vad som sker i Almuñécar på www.news.almunecar.se. Bara att klicka. Det är inte konstigt att fler och fler tillbringar mer och mer tid framför datorn.

 

Zen2Net finns  på: www.zen2net.com. Vill du ha hjälp, eller svar på frågor, så maila till: askus@zen2net.com och zen2net@gmail.com. Ring gärna (Engelska och/eller Spanska) +34  958 889 781 / +34 654 757 861.


Det finns många andra internetbutiker som man kan se på www.hitta.almunecar.se där man även ser var man kan kopiera, och skriva ut flygbiljetter etc.

Telefonsamtalet är fortfarande det bästa sättet att snabbt få tag på någon.


För att ringa från ett annat land än sitt eget, så måste man först knappa in 00 eller +, och sedan landskoden för landet dit du vill ringa. Allt i en följd, men för att ringa till Sverige eller Finland så måste man ta bort första 0-an i numret.


Världen har blivit mindre om man jämför med hur det var förr. Från att ha varit 2-3-4 siffriga nummer till att bli fler siffror, för att sedan kunna slå riktnummer och numret i ett svep, så kan man nu slå alla siffror på en gång.


Landsnumret till Spanien är 34 och börjar numret på en 9:a så är det en fast telefon. Börjar det på en 6:a så är det en mobiltelefon.Varje land har sin egen landskod. Här fnns alla länders landskoder:

https://www.eniro.se/landsnummer/content0-9.shtml


I och med att ”roaming”-avgiften togs bort i Europa (kostnaden för att ringa mellan länder) så kan man ringa utan kostnad, under förutsättning att man bara ringer endast inom sitt lands nummer. Är man i Spanien kan man med sin svenska telefon ringa vart som helst i Europa, till ett annat svenskt nummer. Norsk telefon till norsk telefon och så vidare, oavsett var man är i Europa. Man kan alltså inte (ännu) ringa gratis från ex svensk telefon till en spansk, utan att det kostar pengar. Summan beror på vilket bolag man har, och vilken typ av abonnemang man har. Ringer man mycket kan det vara lönsamt att skaffa ett spanskt nummer. Antingen abonnemang, eller kontanttelefon, som är billigast. Glöm inte att fylla på med pengar, så att inte tiden går ut och numret faller bort. Man kan även ha en ENDA telefon med 2 olika SIMS-kort i, som då blir lättare att hålla reda på.


På sidan www.hitta.almunecar.se finns många telefonnummer och annat som kan vara bra att känna till här i Almuñécar. Med den snabba utvecklingen som sker, så kommer nog det mesta att förenklas i framtiden.