HYRA BIL

HYRA BIL

Det finns två bolag som hyr ut bilar i Almuñécar:


Bahia Sexi : www.bahiasexirentacar.com

       Joya:      www.autocaresjoya.com 

 

Det går bra att beställa på engelska.

Vill du ha hjälp med att hyra bil, så maila till: almunecar.se@gmail.com

 

Att köra bil i Spanien är inte svårt. Vägarna är fina och trafiken mycket lugnare nu än den var förr. Samma regler gäller i hela Europa. Ta reda på vart du skall åka, håll hastigheten, håll avstånd och undvik farliga vänstersvängar, så går allt fint. Det finns fartkameror på motorvägarna !!!

 

Det finns mycket som är bra i Spanien. Lätt att hitta. Stora fina rondeller vid motorvägarna. Tydligt skyltat. Salida/avfart med km-nummer som visar avståndet från vägens början.

 

Bra är också att man kan stanna bilen en kort stund, i princip var som helst, och genom att sätta på varselljus kan man stå en liten stund och uträtta ett snabbt ärende. Stanna på vägen utan att sätta på varselljus kan innebära böter.

 

Tänk på att det är 30 km/tim i hela Almuñécar och i La Herradura. Det finns radar lite här och där, så det gäller att hålla rätt hastighet. Det är lätt att få böter! Skulle det vara så att du fått böter, så betala till en bank meddetsamma så får du lite rabatt.

 

Se också upp med i vilken zon du parkerar. Om du får parkeringsböter, så försök att få kontakt med parkeringsvakten och betala på plats direkt.

 

Här är det alltså lugn trafik och bilarna stannar för gående vid övergångsställen, men inte på andra ställen. Märk väl att alla bilister inte släpper förbi gående. Så se upp!! Gående bör använda endast övergångsställen.

 

Man kan hyra bil t ex på flygplatsen och lämna den i Almuñécar, eller tvärtom. AUTO BAHIA har gått ihop med andra företag och blivit större. Nu heter de dessutom BAHIA SEXI, efter det gamla namnet på Almuñécar.

 

Det är bara att skicka ett mail till: rentacar@bahiasexi.com och uppge sitt önskemål. Engelska går fint!! Då får ni ett svar och prisuppgift.


Gamla vägen som gick genom byarna utefter kusten, från Frankrike ner till Cadiz heter N340 (nationell väg) och efterhand som trafiken har ökat, så har det byggts motorvägar, som antingen heter A7 eller AP7. A står för autovia och är gratis medan AP betyder autopista och kostar pengar. På flera ställen går bägge motorvägarna bredvid varandra. Motorvägen väster om Malaga har bompengar på tre ställen. Öster om är det betalfritt ända bort till Alicante, ännu så länge.

 

Att hyra bil i Almuñecar är inte heller så svårt. Tag med pass, körkort och ett betalkort. Lättast är att hämta bilen på kvällen innan man skall ut, och lämna tillbaka bilen på kvällen när man är klar. Endast den som står som ansvarig får lov att köra. Vill flera köra, så kostar det extra. Bilen lämnas oftast tillbaka med lika mycket bensin/diesel i, som det var innan man körde iväg. Bensin heter Gasolina, Diesel heter Gasoil.

 

Man kan hyra bil t ex på flygplatsen och lämna den i Almuñécar, eller tvärtom. AUTO BAHIA har gått ihop med andra företag och blivit större. Nu heter de dessutom BAHIA SEXI, efter det gamla namnet på Almuñécar.  Det är bara att skicka ett mail till: rentacar@autosbahia.com och uppge sitt önskemål. Engelska går fint!! Då får ni ett svar och prisuppgift.


Vid ankomsthallen står en person med ert namn på en skylt. Kör mot Granada, Motril och Almeria (i tur och ordning). Sväng av på salida 305. Håll hastigheten. Det finns fartkameror lite här och där. BAHIA SEXI finns vid affären Dia, på C/Larache.

Tel +0034 958630 708 - +0034 958631299

 

Det är inte automatiskt halvljus på spanska bilar, så glöm inte att sätta på ljuset. I tunnlar måste man ha ljuset på, annars blir det böter!


Ha alltid pass och uthyrningspapperen på dig. Körkortet är bara en licens för att få köra bil, medan passet är en legitimation. Låt dem inte ligga i bilen.

Lämna aldrig något av värde i bilen!!


Har du frågor om trafik, resmål, utflykter mm, så maila gärna till: almunecar.se@gmail.com


Bra kartor finns på www.viamichelin.es och www.maps.google.se. Lägg upp din tur, beräkna avstånd och se hur lång tid turen tar.

 

Hyra båt, kanot, cykel, vespa, motorcykel etc, hittar man på informationssidan www.hitta.almunecar.se