Internet

 

INTERNET

År 1855 gavs det första frimärket ut i Sverige, och sedan dess har det rullat på. För länge sedan använde man också två tomma konservburkar med en lina emellan för att nå varandra, men numera finns det internet med skype, facebook, chat och mail som har underlättat kommunikationen mellan människor betydligt. Om man tycker att tiden går sakta så skall man skaffa Facebook. Tiden går fort och man får vänner över hela världen om man vill.

 

På senare tid har utvecklingen verkligen satt fart för att man skall kunna meddela sig med varandra och hålla kontakt med nära och kära. Nu finns det ingen begränsning. Numera köper man ingen parabol, utan kopplar en dator till TV´n, eller en SMART-TV, så ser man allting som finns på Internet. Nyheter från alla länder till exempel och läser alla tidningar. Tekniken går framåt.

 

Har du ingen dator så är det hög tid att skaffa en. Om man är intresserad av att veta lite mer, så är internet en helt fantastisk uppfinning. Internet är världens största bibliotek. Upptäck världen! Utveckla ditt intresse! Köp en dator! Gärna en LAPTOP, TABLET, eller en SMARTPHONE, som du kan ta med dig.

 

Har du ingen e-mailadress, så skaffa en! Gå till Zen II Net på Paseo del Altillo 6, som ligger när den lilla Turistkiosken och parkeringsgaraget. Nikolas hjälper dig med allt. Upptäck fördelen med att skriva brev med dator och internet. Det är världens bästa skrivmaskin. Dessutom är det inbyggt gratis postgång. Man behöver inte ens ta på sig vinterkläderna och gå till brevlådan. Och inga frimärken behövs.

 

Kan man skriva på en skrivmaskin, så kan man också använda en dator.

 

Om du har en dator med mikrofon och kamera, så kan du dessuton både se och prata med vem som helst, var som helst i hela världen. Gratis dessutom. Tekniken går framåt!! Det enda du behöver göra är att installera ”skype”. Skriv in ”skype download” på www.google.com och följ instruktionen. Om det är besvärligt, så gå till Zen II Net och be om hjälp. De pratar engelska. Utvecklingen går fort.

 

Sedan år 2002 är vår lilla databutik ZEN II NET det enda stället i Almuñécar som har den bästa servicen med en egen dubbel internet-anslutning, som ingen annan kan komma in på. Det betyder att vi garanterar din säkerhet vid t ex överföringar av pengar, så att ingen kan komma åt ditt konto. Man måste vara försiktig!! Man kan också ta med sin egen laptop. Det finns även säker WIFI.

 

Behöver du en kortsiktig eller permanent (längre tid) telefon/internetuppkoppling, eller har du haft problem med din nuvarande leverantör, så kom gärna till oss på ZEN2NET först.

 

KORT TID

Om du behöver en anslutning för ett par dagar eller veckor kan vi ge dig en pålitlig 3G eller 4G, utan kontrakt eller abonnemang. Du kan bryta när som helst och starta upp när du önskar.

 

LÅNG TID

Stannar du längre tid eller bor permanent och vill ha en bra, fast och stabil bredbandsanslutning så behövs en MAPPING, som Nikolas gör, det vill säga en undersökning för att se bästa leverantör i just ditt område, eftersom det inte är lika överallt. Det som fungerar fint för en vän på ett annat område, fungerar kanske inte alls där du bor. De olika försäljningsställena vill ju bara sälja sina egna varor. För att bli fullständigt nöjd fordras en kontroll över sändarna. Be oss på ZEN2NET att kontrollera först.

 

TRÅDLÖS ROUTER

Tänk dig att kunna ansluta till Internet i bilen, på stranden, på terrassen, med pyjamas i sängen eller på en resa runt i Spanien. ZEN2NET kan ge dig en 3G/4G-router, trådlöst, som ansluter upp till 10 enheter. Dessa nya typer av routrar (obs, inte de gammaldags USB.minnen) kan hyras eller köpas, och kan även användas utanför Spanien, med ett vanligt SIMS-kort.

 

PROBLEM MED ANSLUTNING

Du kanske redan har en anslutningstjänst, men har problem (med låg hastighet, för höga avgifter eller andra problem). ZEN2NET har redan löst problem för hundratals kunder med sina telefon eller bredbandsleverantörer. Ta med din nuvarande räkning så skall vi hjälpa dig med ditt problem. Räkningarna står ju oftast på spanska.

 

INTERNETANSLUT HELA DITT HEM

Har du redan en anslutning, men vill utöka den till hela ditt hem. ZEN2NET kan installera ett NÄTVERK. Din gamla router kanske behövs bytas ut, eller behöver uppgraderas till senaste tekniken. Numera ser man ju på TV över internet.

 

VI UTFÖR ÄVEN FÖLJANDE TJÄNSTER:

 

Internetuppkoppling

Kopiering – Utskrifter – Scanning

Sänder och mottager Fax

Ta med din laptop, vi har USB kontakt

Laddar din iPOD

Sparar digitala foto på CD/DVD

Bokar biljett för flygresor och entré till Alhambra, ta med ditt VISA-kort och kom

 

Hjälper dig med spansk och engelsk översättning.

Reparerar datorer och uppgraderar program.

Teknisk assistans

Configuration av din dator.

Installerar anti-virusprogram.

Förmedlar och löser problem vid ADSL-internet-anslutning för Telefonica

Kurser för PC-datorer

Installerar och undervisar i Windows 8.

Installerar Word ordbehandlingsprogram

Gör ditt skrivmaterial till en bok med copyright och publisering mm.

Utformar och tillverkar visitkort, flygblad, menyer, broschyrer, programblad, hemsidor, etc.

Inplastning, Binder in böcker

 

Att ringa är fortfarande det bästa sättet att snabbt få tag på någon. Då finns det naturligtvis en massa olika sätt, och många frågar sig hur man skall göra.

 

Varje land har sitt eget landsnummer.

 

Spanien har 34, Frankrike 33, Tyskland 49, Danmark 45, Sverige 46, Norge 47 och Finland har 358. För att ringa till ett annat land måste man först komma ut ur sitt eget land. Då måsta man först slå 00 eller + och sedan landsnumret till det landet man vill ringa till. Sedan slår man telefonnumret. Allt i en följd, men skall man ringa till Sverige eller Finland så tar man bort första 0:an.

 

Har du en mobiltelefon med abonnemang, så kan du ringa direkt, var du än är. Telefonen känner av att du är på det lokala nätet. Har du en kontantkortstelefon, så är det bäst att slå +46 och så det svenska numret (bort med 0:an).

 

Om man behöver ladda på mer pengar på sin svenska kontanttelefon, så meddela någon hemma, som kan ladda på/betala hemma, så meddelar de dig koden. Eller ladda via internet.

Om man behöver ladda på mer pengar på sin spanska kontanttelefon, så går man till en kiosk eller telefonbolag och begär: ”Recarga movil”.

 

Vill man vara i Spanien på vintrarna, så lönar det sig att köpa ett spanskt SIMS-kort (om man har en telefon som inte är låst). Lättast är att köpa en spansk mobiltelefon (med SIMS-kort), så slipper man att hålla reda på det lilla SIMS-kortet, som lätt kan försvinna. Mobiltelefoner är inte så dyra här. Det finns mycket att välja på. Tag med passet. Här måste man legitimera sig vid köp.

 

Telefonnummer i Spanien som börjar på 9 betyder att det är en fasttelefon. Börjar numret på 6 så är det en mobiltelefon.

 

NIE-nummer är något helt annat. Numero de Identidad de Extranjero, är ett personnummer som man måste ansöka om hos Policia National som finns i Motril. Tag med passet! Ett NIE-nummer måste man ha för att köpa hus, bil, vespa etc. Inte för att hyra lägenhet eller liknande.

 

Hur gör man om man inte har någon mobiltelefon och vill ringa? Det finns flera möjligheter. På flera ställen finns det vanliga telefoner i de små telefonhytterna, Locotornos. Ring, och betala efteråt.

 

En hel del bra och viktiga telefonnummer finns på www.hitta.almunecar.se