INTERNET-ANSLUTNINGAR

INTERNET - ANSLUTNINGAR

År 1855 gavs det första frimärket ut i Sverige, och sedan dess har det rullat på. För länge sedan använde man också två tomma konservburkar med en lina emellan för att nå varandra, men numera finns det internet med skype, facebook, chat, messinger och mail som har underlättat kommunikationen mellan människor betydligt. Om man tycker att tiden går sakta så skall man skaffa Facebook, och man får vänner över hela världen om man vill.

 

På senare tid har utvecklingen verkligen satt fart för att man skall kunna meddela sig med varandra och hålla kontakt med nära och kära. Nu finns det ingen begränsning. Numera köper man ingen parabol, utan kopplar en dator till TV´n, eller en SMART-TV, så ser man allting som finns på Internet. Nyheter från alla länder till exempel och läser alla tidningar. Tekniken går framåt.

 

Har du ingen dator så är det hög tid att skaffa en. Om man är intresserad av att veta lite mer, så är internet en helt fantastisk uppfinning. Internet är världens största bibliotek. Upptäck världen! Utveckla ditt intresse! Köp en dator! Gärna en LAPTOP, PLATTA, eller en SMARTPHONE, som du kan ta med dig.

 

Sedan år 2002 är vår lilla databutik ZEN II NET det enda stället i Almuñécar som har den bästa servicen med en egen dubbel internet-anslutning, som ingen annan kan komma in på. Det betyder att vi garanterar din säkerhet vid t ex överföringar av pengar, så att ingen kan komma åt ditt konto. Man måste vara försiktig!! Man kan också ta med sin egen laptop. Det finns även säker WIFI.

 

HUR FÅR MAN INTERNET I SIN LÄGENHET ??

Om du behöver en anslutning i ett par dagar eller veckor, ELLER om du stannar längre tid eller bor permanent och vill ha en bra, solid och stabil bredbandsanslutning, så gör Nikolas en MAPPING för att se vilket bolag som kan ge dig den bästa täckningen eftersom de master som finns, har olika bolag. Vad som fungerar bra för en vän i sitt område kanske inte fungerar där du bor. De olika bolagens försäljningsställen vill bara sälja sina egna varor. För att vara helt nöjd krävs en kontroll av masterna och deras styrka, så kallad mapping, kartsökning.

 

TRÅDLÖS ROUTER

Tänk dig att kunna ansluta till Internet i bilen, på stranden, på terrassen, med pyjamas i sängen eller på en resa runt Spanien. ZEN2NET kan ge dig en 3G / 4G-router, trådlöst, som kopplar upp till 10 enheter. Dessa nya typer av routrar (obs, inte gammaldags USB-minnen) kan hyras eller köpas och kan även användas utanför Spanien, med ett vanligt SIMS-kort. Kom in till oss i butiken så förklara vi mer.

 

PROBLEM MED ANSLUTNINGEN

Om du redan har en anslutning, men har problem (med låg hastighet, för höga avgifter eller andra problem). ZEN2NET har redan löst problem för hundratals kunder med sina telefoner eller bredbandsleverantörer. Ta med din nuvarande faktura och vi hjälper dig med ditt problem. Räkningarna är oftast på spanska ... inga problem för Nikolas.

 

UTÖKA DIN INTERNET ANSLUTNING

Har du redan en anslutning, men vill utöka den till hela ditt hem, med flera datorer? Du kan fråga oss på ZEN2NET så kan vi hjälpa till att skapa ett Nätverk så att hela huset är täckt.

Zen2Net erbjuder många fler tjänster för att hjälpa till med dina tekniska behov, så besök vår hemsida för mer information. www.zen2net.com.

 

LOUISA OCH NIKOLAS

Hos oss kan du skriva ut flygbiljetter, scanna, kopiera, få hjälp med att göra böcker, tidskrifter eller affischer, få utbildning och mycket annat. Välkomna in.

 

Att ringa är fortfarande det bästa sättet att snabbt få tag på någon. Då finns det naturligtvis en massa olika sätt, och många frågar sig hur man skall göra.

Varje land har sitt eget landsnummer.

Spanien har 34, Frankrike 33, Tyskland 49, Danmark 45, Sverige 46, Norge 47 och Finland har 358. För att ringa till ett annat land måste man först komma ut ur sitt eget land. Då måsta man först slå 00 eller + och sedan landsnumret till det landet man vill ringa till. Sedan slår man telefonnumret. Allt i en följd, men skall man ringa till Sverige eller Finland så tar man bort första 0:an.

Har du en mobiltelefon med abonnemang, så kan du ringa direkt, var du än är. Telefonen känner av att du är på det lokala nätet. Har du en kontantkortstelefon, så är det bäst att slå +46 och så det svenska numret (bort med 0:an). Om man behöver ladda på mer pengar på sin svenska kontanttelefon, så meddela någon hemma, som kan ladda på/betala hemma, så meddelar de dig koden. Eller ladda via internet. Om man behöver ladda på mer pengar på sin spanska kontanttelefon, så går man till en kiosk eller telefonbolag och begär: ”Recarga movil”.

 

Vill man vara i Spanien på vintrarna, så lönar det sig att köpa ett spanskt SIMS-kort (om man har en telefon som inte är låst). Lättast är att köpa en spansk mobiltelefon (med SIMS-kort), så slipper man att hålla reda på det lilla SIMS-kortet, som lätt kan försvinna. Mobiltelefoner är inte så dyra här. Det finns mycket att välja på. Tag med passet. Här måste man legitimera sig vid köp.

 

Telefonnummer i Spanien som börjar på 9 betyder att det är en fasttelefon. Börjar numret på 6 så är det en mobiltelefon.

 

En hel del bra och viktiga telefonnummer finns på www.hitta.almunecar.se