Sommar

SOMMAR

I Almuñécars kommun bor det ca 29.000 invånare. På sommaren femdubblas befolkningen. Då blir det trångt. Då kommer folk uppifrån spanska höglandet där det är fruktansvärt varmt, ner till den svala kusten. Temperaturen är behaglig här på 25-33 grader och med en svalkande bris. Vattnet är salt och underbart med ca 25-27 grader.

 

 

Då fylls stränderna med solparasoller och badande. Badvakter finns på plats under skolans sommarlov och flaggor visar om det är lämpligt att bada:

 

grön flagg - lämpligt att bada

gul flagg - var uppmärksam

röd flagg - kan vara farligt på grund av kraftiga vågor eller maneter.

 

 

Aquaparken som är den enda badanläggningen i Spanien med saltvatten, är bara öppen under skollovet. Då är anläggningen med vattenrutch och simbanor fylld av barn och deras föräldrar. Läs mer på: www.aqua-tropic.com

 

På playan nedanför Tao i Velilla, och på playan nedanför hotel Helios kan man hyra pedalbåt, segelbåt, jetski, wakeboard, kanot och windsurfa, åka vattenskidor eller bananbåt.

 

Boka på: animaventur@yahoo.es eller på tel: 630 81 04 11. Prata med Antonio.

 

Hyr en båt på Playa Fuente de Piedra, Info: www.alquilerbarcosct.com

 

I La Herradura finns www.windsurflaherradura.com.

 

Kanot/Kayak finns att hyra på Playa Cantarrijan väster om La Herradura.

 

 

Solen skiner starkare här, än uppe i norden, så man måste vara försiktig när man ligger på stranden. Spanjorerna som är vana vid solen, tar sin siesta mellan 14.00 och 17.00 och sitter i skuggan, äter lunch eller sover en stund. Då borde alla turister sitta i skuggan också.

 

 

Vill man ut på havet med en riktigt stor segelbåt eller motorbåt, snorkla i fina vatten och dessutom äta en god lunch ombord, så boka på:

 

- Stephen

www.sailandstay.eu

 

- Jorge

www.granadasailing.com

Förutom sol och bad så finns ett stort kulturliv med fiestas och festivaler, Jazz en la Costa, Fiesta Virgen del Carmen, Fiesta Virgen de la Antigua och mycket, mycket annat.

 

Varför inte prova på att åka till Almuñécar på sommaren, istället för att resa till Kanarieöarna, Mallorca, Grekland, Turkiet med flera turiststäder.

 

Se hur fint här är: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CErXf_nbpPc