Flamenco

FLAMENCO

Venta Luciano

 

Det stora flamencostället i Almuñécar heter Venta Luciano och ligger 3 km norr om centrum, på gamla granadavägen upp mot Jete och Otivar. Lättast är att ringa och boka plats samt boka en taxi. Titta gärna på www.ventaluciano.com. Där får man först äta sig mätt och även dricka så mycket man vill. Sedan blir det uppträdande av riktiga proffs. Det blir en eftermiddag som man inte glömmer så lätt.

 

 

Meson Los Arcos

 

Flamenco finns på många barer och restauranger, så det är mycket att välja på. Gå runt och se er om. Utbudet varierar.

 

La Ventura

 

Vill man lyssna på genuin spansk flamencodans och musik, så är det La Ventura som gäller. Där spelar Ricardo de la Juana, med sina kompisar på torsdagskvällar och söndagskvällar, och ibland kommer det även upp någon från publiken och både sjunger och spelar med. Man bör beställa bord om man skall äta. La Ventura ligger på Calle Alta del Mar 18.

 

Rincon JR

 

Lördagar på Rinconcillo JR (Rincan) på Paseo de Cotobro, är det flamenco. Vintertid inomhus och på sommaren ute på tarrassen. Då måste man beställa bord, för det är nästan alltid fullsatt.

 

 

 

 

 

Casa de la Cultura

 

Och så är det naturligtvis ofta flamenco på Casa de la Cultura. Program finns på turistinformationen.

 

Titta även på www.news.almunecar.se.

 

Varifrån flamencon kommer vet man inte riktigt bestämt, troligtvis från medelhavets kuster, men den betraktas som spansk i alla fall. Det finns olika stilar, bland annat sevillano, fandango, soleares och det finns tre delar: dansen – el bailé, sången - el cante och el toqué – musiken (framför allt gitarr, trummor på låda/cajón och handklapp). Var för sig, eller allt tillsammans.

 

Flamenco är det spanska namnet för fågeln flamingo, därför att de dansande påminner om flamingos.

 

 

Aktuella kulturevenemang finns på www.news.almunecar.se